Saját magát akarta kiiktatni a skizofrén

Saját magát akarta kiiktatni a skizofrén

Korábban a felderítő osztály vezetője volt a rendőrségen, ma pedig jól menő magánnyomozói irodát vezet. Fotót nem készíthetünk Bardóczy Zsoltról, mert ez a munkáját veszélyeztetné. Ami így is épp elég veszélyes.

Miért akarja, hogy rejtve maradjon az arca?

Elmesélem az egyik legextrémebb esetem, és rögtön világos lesz. Egy harmincas hölgy keresett fel évekkel ezelőtt. Hosszú pulóver, farmer, sima, egyenes haj. Elpanaszolta, hogy egy nő elszereti a barátait, betart a vállalkozásainál. Megadta a hölgy nevét és elérhetőségét. Én találtam ürügyet arra, hogy találkozzam vele. Ha ismert lenne az arcom, ilyesmire többé nem lenne lehetőségem. Szóval egy étteremben léptem oda a rendkívül csinos, jól öltözött, elegáns hölgyhöz. Amikor megszólalt, azonnal világossá vált számomra, hogy ez ugyanaz a nő. Skizofrén volt…

Minden ügyet elvállal?

Bűnözőknek elvből nem segítek. Pedig előfordul, hogy azért keresnek meg, hogy szerezzek hamis tanúkat és bizonyítékokat nekik. És azoknak sem tudok segíteni, akik azt állítják, elvitték őket az ufók. Ilyen is van.

Kik keresik meg önt?

A legkülönbözőbb esetek miatt fordulnak hozzám emberek a segédmunkástól kezdve a jól menő vállalkozóig. A legfiatalabb megbízóm húsz, a legidősebb 87 éves volt. Eltűntek, szerelemféltés, bűncselekmények, környezettanulmány.

Az utóbbi mit jelent?

Egyre több szülő keres meg, hogy nyomozzuk le a gyermekük barátját vagy barátnőjét. Gyakran a saját gyerekükre is adnak megbízást. Többször előfordul, hogy kiderül: az illetőket különféle bűncselekmények elkövetése miatt korábban már elítélték.

Kapott már halálos fenyegetést?

Korábban rendőrként igen, magánnyomozóként még nem. Az ügyfelek ugyanis titoktartási szerződést írnak alá, a másik fél semmit nem tudhat rólam.

Olvastam egy korábbi interjút önnel, amiben azt mondja: van egy világ, amit nem ismerünk. Olyan emberek, akikről semmilyen adat, nyilvántartás nincs. Ez hogy lehetséges?

Egy nő a karon ülő gyerekével betört valahová. Kiderült, hogy nemcsak a gyerekről, de az anyáról sincs nyilvántartás. Nincs személyijük, nem kaptak oltásokat. Megtaláltam a nő nagyanyját, aki elmesélte, hogy a lánya egy erdőben szülte meg ezt az édesanyát. És nem egy ilyen eset van…

Hány emberrel dolgozik?

Akik segítenek engem, azokról nem adhatok információt. Ebben a szakmában a kapcsolati tőke a legértékesebb.

Mennyi a tarifája?

Minden ügy más. Maradjunk annyiban, milliós nagyságrendű megrendelések is vannak.

Forrás: http://www.borsonline.hu/aktualis/sajat-magat-akarta-kiiktatni-a-skizofren/92989

2017-09-13T09:39:27+00:002015.02.02.|